Canon 7D en nyhet från Canon

Första september släppte Canon en ny kamera Canon Eos 7D, som alltid har den föregåtts av otaliga rykten. Jag har ju givetvis inte kunna prova den själv, men skall man gå på vad som skrivs om den är det en hel del nytänkande och inte minst en värdig konkurrent till Nikon. Om vi börjar med den tekniska datan för kameran, har vi, en kamera med en sensor på 18 megapixels i ASP-C format (1.6 ggr brännviddsförlängning), två processorer (Digic IV) som kan hantera 8 bilder per sekund. Autofokusen är helt ny och liknar den Nikon har i D300 och D700, den är uppbyggd av 19 fokuseringspunkter varav 8 är korslagda, vilket skall göra den snabbare och precisare när det kommer till följande autofokus. Även ljusmätningen är nyutvecklad och mäter inte bara i 67 punkter utan den är också färgkänslig och kopplad till autofokusen för bästa möjliga exponering. Detta är bara några av de nyheter kameran kommer med det finns andra inom bland annat filmningsmöjligheterna, läs mer om du är intresserad.

Av det jag kan läsa på internet har Canon pressenterat en kamera som vänder sig både till proffs och seriösa amatörfotografer, som behöver snabbhet och långa telelinser så som sportfotografer t.ex. Jag tycker det är kul att Canon lyssnat på och tagit till sig av vad folk sagt om tidigare modeller, den fyller ett håll bland Canons modeller men jag tror den är lite för dyr med riktpris på 19000 för att bli en storsäljare. Men jag ser fram emot att pröva den någon gång, och jag tror märkligt nog att det är filmarna som kommer ha mest användning för kameran.


Andra inlägg i min blog som kan vara av intresse:

  1. Ny IS från Canon
  2. En bild från dagen
  3. Canon 100/2.8 Macro USM
  4. Ytterligare en konstig kamera test

3 Responses to Canon 7D en nyhet från Canon

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Teknikblogg

Jag Om inget annat nämns är bilderna i denna blogg tagna av mig Johan Beijer

Disclaimer

Alla som står i denna blogg är enbart mina åsikter och felaktigheter kan förekomma. Jag ansvarar heller inte för innehållet på sajter, bloggar eller andra internetkällor som länkas till från denna blogg. Alla varumärken och produkter som nämns är de enskilda företagens varumärken.