Ytterligare en konstig kamera test

Det håller inteRåd&Rön hade i juni numret ett test av digitala systemkameror, som likt ICA kurirens test blandar friskt mellan kameror i olika segment. Jag hörde talas om testet genom den här tråden på fotosidan.se, och gick förbi biblioteket för att läsa testet själv. Döm om min förvåning när tidningen uppger felaktiga värden på flera kameror och särskilt på Nikon kamrerarna, jag använder visligen kamera tillverkarnas egna siffror och jämför med, men skulle de vara felaktiga hade nog någon gjort upptäckten före Råd&Rön. Detta är också något som Nikon har uppmärksammat och skickat ett öppet brev till tidningen, läs det och svaret här.

Detta belyser ytterligare en gång hur svårt det är att betygsätta kameror, och att jämföra dem med varandra, testets vinnare är Canon 1000D och testets sämsta kamera är Nikon D90. Jag har själv använt båda kamerorna och skulle jag välja mellan dessa två kameror skulle jag välja en D90 alla gånger, det är helt enkelt mera kamera. Värt att notera är att Canon 1000D kostar ca hälften (5000 kr) av vad en Nikon D90 kostar, och Råd&röns test går tvärt emot den samlade fackpressen. Jag tycker det är synd att Råd&rön publicerar ett test som är så ofullständigt och i visa stycken felaktigt, för det vilseleder bara folk.


Andra bloggar om: , , ,Andra inlägg i min blog som kan vara av intresse:

  1. Att välja typ av kamera.
  2. Hur fel det kan bli när man jämför kameror
  3. Canon 7D en nyhet från Canon
  4. Två nya kameror från Nikon
  5. Högt ISO

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Teknikblogg

Jag Om inget annat nämns är bilderna i denna blogg tagna av mig Johan Beijer

Disclaimer

Alla som står i denna blogg är enbart mina åsikter och felaktigheter kan förekomma. Jag ansvarar heller inte för innehållet på sajter, bloggar eller andra internetkällor som länkas till från denna blogg. Alla varumärken och produkter som nämns är de enskilda företagens varumärken.