Två nya kameror från Nikon

D3000_18_55_SLup_fr34l_l

Bild från: Nikon

För de som följt ryktena på olika Nikon forum kommer dagens kameror inte som någon överraskning. D300s är en uppgradering av D300 som funnits ute ett tag, med film funktion och dubbla minneskortsplatser. Värt att notera är att filmfunktionen skiljer sig en del från D90:ans, upplösningen är den samma men möjlighet till autofokus är något sämre på D300s, men i gengäld kan den ta upp stereoljudet direkt i kameran.
D3000 är i mina ögon bara en uppgradering av D60, jämfört med D60 har D3000 lite bättre autofokus med 11 punkter och 3D följning, något som dök upp för första gången i D5000. En funktion jag blir väldigt nyfiken på när jag läser om den här kameran är guideläget, där kameran skall guida oerfarna fotografer till att ta bra bilder genom att mer fokusera på vad fotografen vill uppnå än tekniken bakom. Vi har sätt det länge på kompaktkamrerer och där funkar det bra.

Två nygamla objektiv presenterades också, båda verkar ha kommit till efter ganska hård kritik av Nikon användare. AF-S 70-200mm F/2,8G ED VR II, har bättre bildegenskaper längst ut i kanterna än föregångaren, ett problem som uppmärksamades när fler och fler fotografer började använder fullformat. Det andra objektivet är AF-S DX 18-200mm VR II, skillnaden mot föregångaren är förutom annan ytbehandling av linselementen möjlighet att låsa objektivet så det inte åker ut i ändläge om man t.ex. har kameran hängande över axeln.


Andra bloggar om: , , , ,Andra inlägg i min blog som kan vara av intresse:

  1. Hur fel det kan bli när man jämför kameror
  2. Två systrar
  3. Canon 7D en nyhet från Canon
  4. Ny IS från Canon
  5. Lite bilder från dagen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Teknikblogg

Jag Om inget annat nämns är bilderna i denna blogg tagna av mig Johan Beijer

Disclaimer

Alla som står i denna blogg är enbart mina åsikter och felaktigheter kan förekomma. Jag ansvarar heller inte för innehållet på sajter, bloggar eller andra internetkällor som länkas till från denna blogg. Alla varumärken och produkter som nämns är de enskilda företagens varumärken.