Sök efter bilder

Som fotograf blir man ofta utsatt för bildstölder, oftast märker man dem inte förens någon säger till att de såg ens bilder någon annan stans eller i värst fall anklagar en för att själv ha snott bilden. Man kan också försöka söka på bilden i google för att hitta dem, men tyvärr är resultatet ganska otillförlitligt eftersom det bara verkar vara filnamnet som de letas på, så är det byt hittar man inte bilden. Men det finns ett alternativ som man kan prova, tineye.com en sökmotor som letar efter liknande bilder. Hemsidan har funnits ett tag men har tyvärr inte alls lika många sider/bilder indexerade som google, men den är väll värd att pröva.

Man kan välja om man vill göra söknigen direkt från deras sida, antingen genom att lada upp en bild eller ge adressen till den på internet. Eller om man laddar ner deras plugin till webbläsaren, finns för både Internet Explorer och Firefox. Personligen föredrar jag deras plugin, ser jag en bild jag vill söka på någon stans på nätet högerklickar jag bara på den och väljer “Seach Image on TinEye” och resultatet presenteras i en ny flik i webbläsaren, enkelt och smidigt. Prova tjänsten, men kom ihåg att även om ni inte hittar era bilder någon annan stans betyder det inte att de finns någon annan stans på nätet.

Bilden här nedanför har jag blandannat hittat på flera ställen där jag inte publiserat den, men nu verkar den inte finas någon stans där den inte ska.

_MG_4722_liten


Andra bloggar om: , , , ,Andra inlägg i min blog som kan vara av intresse:

 1. Att skärpa bilder i Picasa
 2. Att komponera bilder
 3. Att framkalla sina bilder

3 Responses to Sök efter bilder

 • Elin says:

  Tack så jättemycket för din kommentar! :) NU får jag mycket att tänka på när jag tar en annan billd.
  Jag har aldrig tänkt på det här med budskap, aldrig verkligen, men det kanske är något jag ska börja med.
  Jag önskar jag hade en systemkamera, som tar mycket bättre bilder och allt det där.
  När jag hade laddat över bilderna till datorn så redigerade jag dem lite för att få fram färgerna lite, så jag hade inte en tanke om det där med att ha samma vitbalans i alla tre eller helt olika.
  Har du något tips på en bra systemkamera för en lagom peng?
  Tack för tipsen, ska jag verkligen tänka på nästa gång jag tar bilder, tänk vad lite jag kan, haha :D Kika gärna in någon mer gång och skriv en kommentar om vad jag ska tänka på!

 • Elin says:

  Jättefina bilder förresten, jag har nog inget att säga till om…

 • Elin says:

  Nu har jag tagit några nya bilder, du får jätteärna gå in och kommentera :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Teknikblogg

Jag Om inget annat nämns är bilderna i denna blogg tagna av mig Johan Beijer

Disclaimer

Alla som står i denna blogg är enbart mina åsikter och felaktigheter kan förekomma. Jag ansvarar heller inte för innehållet på sajter, bloggar eller andra internetkällor som länkas till från denna blogg. Alla varumärken och produkter som nämns är de enskilda företagens varumärken.