Nu tar jag hjälp av triangeln igen

Jag fortsätter min serie om bildkomposition här och här med att prata om en till triangel, den funkar väldigt bra för att låsa en betraktare i en bild. Den kan vara liggande eller stående, den liggande är mer stabil än den stående, men båda fyller samma funktion. En triangel komposition av bilden ger ett statiskt intryck, det finns väldigt lite rörelse i bilden, om man vill ha mer rörelse/händelse i bilden kan man flytta delar av triangeln utanför bilden. Hur ofta ser man inte porträtt bilder på tjejer/kvinnor där de har någon form av halssmycke, då bildar ögonen och halssmycket tre ljusa punkter i varsitt hörn av en triangel, lika enkelt som snyggt.

emma_3013_triangel_MG_3450_MG_4608_2_MG_0036_liten


Andra inlägg i min blog som kan vara av intresse:

  1. Den fotografiska triangeln
  2. Diagonal bildkomposition
  3. Några saker att tänka på vid köp av kompaktkamera
  4. Annorlunda modning av kameran
  5. Vad är bländare

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Teknikblogg

Jag Om inget annat nämns är bilderna i denna blogg tagna av mig Johan Beijer

Disclaimer

Alla som står i denna blogg är enbart mina åsikter och felaktigheter kan förekomma. Jag ansvarar heller inte för innehållet på sajter, bloggar eller andra internetkällor som länkas till från denna blogg. Alla varumärken och produkter som nämns är de enskilda företagens varumärken.