Fotohelg

Om ni har missat det så har vädret i helgen varit alldeles underbart utan ett moln på himlen och för min del har verkligen blivit mycket fotande, av flera anledningar. Först på lördagen var det en vän och fotograf som hade den briljanta iden att bjuda med mig och en annan fotograf på picknick, ute vid Mälaren. Deras fruar följde också med, och jag må säga att de är av det tåligare släktet, för att helt obekymrat sola och småprata med varandra samtidigt som de agerar modell åt tre fotografer kan inte vara lätt. De blev en heldel teknik prat också, alltid roligt att få höra andras åsikter och funderingar. Jag han också med lite sol och bad, men det var inte mycket.

_MG_0219_MG_0167_MG_0211

Söndagen ägnades åt att fota en rally tävling utanför Uppsala, jag ville testa hur mycket sportkamera Canon 5D Mark II är. Jag har haft kameran i drygt 4 månader men jag har inte haft någon möjlighet att testa den följande autofokusen under kontrollerade förhållanden. Jag vart förvånad att kameran hängde med så bra som den gjorde, men min Canon 40D får nog ändå förbli min sport kamera, den är ett strå vassare när de kommer till följande autofokus men det är också bara där.

_MG_0514_MG_0696

Planerna för veckan är att berätta om mina första intryck av Canon 100/2.8 USM Macro, ett objektiv som jag köpte i fredags och har stora förväntningar på, jag kan säga att så här långt är jag inte besviken på vad jag sätt. Jag skall vidare skriva om och blogg anpassa lite texter om slutare, bländare och ISO som jag använder när jag undervisar, och som jag tror kan vara intressanta för fler. Vidare så ska jag försöka lägga upp en bild om dagen på Postenssommarblogg, ett väldigt roligt initiativ Posten tagit, kolla gärna in den, dagens bild är denna.


Andra bloggar om:


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Teknikblogg

Jag Om inget annat nämns är bilderna i denna blogg tagna av mig Johan Beijer

Disclaimer

Alla som står i denna blogg är enbart mina åsikter och felaktigheter kan förekomma. Jag ansvarar heller inte för innehållet på sajter, bloggar eller andra internetkällor som länkas till från denna blogg. Alla varumärken och produkter som nämns är de enskilda företagens varumärken.