Canon 100/2.8 Macro USM

Canon 100/2.8 MacroFör två veckor sedan köpte jag mitt första riktiga mackro objektiv, någonting som saknats i min kameraväska länge. Att bestämma sig för vilket objektiv jag skulle köpa var inte lätt, alla som jag tittade på verkar mer eller mindre likvärdiga. Till slut föll valet på ett Canon 100/2.8 macro USM, jag kan inte peka på något specifik som avgjorde till Canons fördel men med en närgräns på 32 cm och en brännvid på 100 mm kändes det som man skulle få ut mest av det både som macro och vid porträtt fotografering.

Jag har provat det i all möjliga situationer både vad gäller ljus och val av motiv, och som man kan förvänta sig är det ett väldigt bra objektiv vad gäller skäppa, kontrast och färgåtergivning. Autofokusen är väldigt exakt om en lite långsam (som alla macro), värt att notera är dock att objektivet har två lägen och väljer man att bara ha en närgräns på 48 cm så fokuserar det betydligt snabbare. Jag har blivit bortskämd med IS (stabilisator) på mina objektiv och trodde att jag skulle sakna det på det här, men jag har inte upplevt det som något problem. Antagligen är det mitt val av motiv som spelar in, och att arbets tempot vid macro fotografering är lägre. På det hela taget är det ett objektiv jag varmt kan rekommendera till alla som gillar att fota närbilder, jag köpte ett bra macro objektiv och fick ett bra porträtt objektiv på köpet.

Några bilder tagna med objektivet. LövMaskrosBlommaMalinÖga


Andra bloggar om: , ,Andra inlägg i min blog som kan vara av intresse:

  1. Canon 7D en nyhet från Canon
  2. Ny IS från Canon

2 Responses to Canon 100/2.8 Macro USM

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Teknikblogg

Jag Om inget annat nämns är bilderna i denna blogg tagna av mig Johan Beijer

Disclaimer

Alla som står i denna blogg är enbart mina åsikter och felaktigheter kan förekomma. Jag ansvarar heller inte för innehållet på sajter, bloggar eller andra internetkällor som länkas till från denna blogg. Alla varumärken och produkter som nämns är de enskilda företagens varumärken.