Att fota barn

Ett av de absolut vanligaste motiven man fotar är barn, man fotar dem i alla möjliga sammanhang och ibland lyckas man få fantastiska bilder ibland inte. Det finns några saker man skall tänka på när man fotar barn för att lyckas, barn är spontana så man måste vara beredd hela tiden för ögonblicket försvinner lika snabbt som det uppstår. Man måste ner på barnen nivå, vilket innebär att man får ställa sig på huk eller sätta sig ner. Ofta ser man bilder som är tagna av vuxna som står upp, och då har man redan genom valet av kameravinkel placerat barnet i underläge. När jag fotar barn har jag alltid någon form av pipleksak för att fånga deras uppmärksamhet, funkar även på vuxna. Ett litet tips om det är svårt att få dem att sitta stil, brukar jag ställa kameran på följande autofokus för att få skarpa bilder. Här är några exempel på bilder jag har tagit.

_MG_2639_MG_2701_MG_3038_MG_3059Gillar inte modellen ditt jobb brukar de säga till direkt._MG_3063Jag vill också tipsa om en fotograf i USA som tar fantastiska barn bilder, ta gärna en titt på hennes hemsida och blogg.


Andra bloggar om: , ,Andra inlägg i min blog som kan vara av intresse:

  1. Att framkalla sina bilder
  2. Att komponera bilder
  3. Vad menas med vitbalans
  4. Att bli blåst på sina bilder
  5. En video om att friläggning i Photoshop

One Response to Att fota barn

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Teknikblogg

Jag Om inget annat nämns är bilderna i denna blogg tagna av mig Johan Beijer

Disclaimer

Alla som står i denna blogg är enbart mina åsikter och felaktigheter kan förekomma. Jag ansvarar heller inte för innehållet på sajter, bloggar eller andra internetkällor som länkas till från denna blogg. Alla varumärken och produkter som nämns är de enskilda företagens varumärken.