Picasa 3

När man köper en kamera får man med någon form av programvara för att redigera bilder, oftast funkar de ganska bra

Löv

till en början. Men man växer ur dem till slut, och börjar fundera på om man ska köpa Photoshop Elements, eller något annat bildbehandlingsprogram.  Innan man går och lägger pengar på ett program kan man prova Picasa från Google, det är gratis och väldigt lätt att jobba med.

Jag använder ofta Picasa när jag undervisar i foto, för att visa vad man kan göra med bilden efter att man tagit den. En stor fördel som jag märkt hos eleverna är med vilken lätthet de publicerar sina bilder på nätet, genom Picasas Webbalbum, och där igenom gör dem tillgängliga för vänner och bekanta.

Ett annat användning område som jag har upptäckt är att om man som jag har bilder i ett raw format som Windows inte stödjer liggande på externa hårdiskar,kan man väldigt snabbt få fram thumbnails på bilderna på den aktuella hårdisken.

Så har du inte redan provat Picasa 3 från Google gör det.

»crosslinked«


Andra inlägg i min blog som kan vara av intresse:

  1. Att skärpa bilder i Picasa
  2. Album kontra mappar i Picasa
  3. Picasa 3.5

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Teknikblogg

Jag Om inget annat nämns är bilderna i denna blogg tagna av mig Johan Beijer

Disclaimer

Alla som står i denna blogg är enbart mina åsikter och felaktigheter kan förekomma. Jag ansvarar heller inte för innehållet på sajter, bloggar eller andra internetkällor som länkas till från denna blogg. Alla varumärken och produkter som nämns är de enskilda företagens varumärken.